Cityt(r)ips: 48 uur in Amsterdam

Het is een vaste traditie ten huize Cornelis-Horemans om tijdens de zomer een stedentrip te doen. Dit jaar was Amsterdam de gekozen bestemming, eentje die al even op onze to do-lijst stond. Net zoals logeren in het Volkshotel, want daar hoorden we al vele goede dingen over. En eerlijk toegeven, we waren totaal niet teleurgesteld  na ons bezoek.

Ons initieel idee was om te reizen met de trein, in de zomer waren er enkele acties om goedkoop vanuit elk Belgisch station naar Amsterdam te reizen. Organisatorisch liep ik de actie mis en kozen we ervoor om met de auto te rijden. Het Volkshotel was zo makkelijk te bereiken en de parking heeft een apart tarief voor hotelgasten. Een win-win situatie!
Onze hotelkamer was de kleinste in aanbod, maar voor een citytrip meer dan luxueus genoeg. Alle faciliteiten die er moeten zijn en nog veel meer is er te vinden. Ik bedoel maar: ontwaken in een hottub met een panoramisch stadsoverzicht. Mag ik al terug gaan?

Op verkenning gingen we met de fiets, als echte locals in de stad. Ik bracht vorig jaar al een bezoek aan Amsterdam, dus ik wist welke toeristische trekpleisters we zeker moesten vermijden. We bezochten het Vondelpark en lagen te chillen in het gras. Gingen op koffie bij Caffénation Amsterdam (waar de koffiemoustache jammer genoeg niet was). Aten lekker Italiaans bij Spaghetteria en vonden onze weg door de Jordaan tot aan het Red light district. 

Het was onvergetelijk leuk, het fietsen ging soms moeilijk doordat de roaming niet optimaal werkte en mijn gps-signaal onbestaande was. De fiets die we huurden in het Volkshotel heeft ons bezoek zoveel aangenamer gemaakt.
Een andere tip die ik graag meegeef is de site of app your LBB, je partner in crime om leuke plekjes te vinden. Simpelweg door te zoeken op trefwoord of de omgeving te scannen, een gegarandeerd succes.

IMG_7135

IMG_7136IMG_7141IMG_7880IMG_5895

IMG_7882

We hebben alvast besloten om snel weer terug te gaan. Voor iets langer dan 48 uur ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s