Eco-schoonheidssalon My Dear

Ecologie..

Eigenlijk ben ik er het laatste jaar wel erg bewust mee bezig, want we leven in een vervuilende cultuur. En ik geef toe dat ik een materialist ben, zo opgevoed en deze waarden draag ik nog steeds mee. Maar ik wou op verschillende vlakken in mijn leven op korte termijn daar verandering in brengen.

Als ondernemende vrouw uit De Kempen, kwam ik Lieze tegen op een netwerk-event. Ze baat een schoonheidssalon uit, je denkt bij jezelf: zoals velen. Maar My dear onderscheidt zichzelf door ecologisch en diervriendelijke behandelingen en producten aan te bieden.
Ik was meteen al aangetrokken door de het gezond en verantwoordelijk gebruik van schoonheidsproducten. Want we staan er te weinig bij stil wat we dagelijks opnemen door op onze huid te smeren. Buiten de inhoud van haar producten kijkt Lieze ook naar de productie, alles moet diervriendelijk zijn.

De behandelingen zijn net hetzelfde als bij het courante schoonheidsinstituut, voor ontharing kiest Lieze bijvoorbeeld voor suikerwax. Deze lijn trekt ze door in het interieur, de meubels zijn tweedehands en sommigen kregen een leuke upcycle. Naast alle behandelingen heeft My Dear ook een winkel en webshop, je kan er verschillende eco-merken shoppen. Het aanbod gaat van make-up, nagellak naar dagcrèmes.

Ondertussen ga ik al bijna 1 jaar bij Lieze langs voor verschillende behandelingen en ruilde ik thuis mijn “Kruidvat-assortiment” voor ecologische en vaak ook veganistische producten. Voel je dit financieel? Persoonlijk vind ik dat van niet, je betaalt wel iets meer dan bij een drogist en evenveel als voor een A-merk. Bovendien zijn er ook goedkopere eco-alternatieven te vinden (oa. bij The Body Shop). Maar ik voel vooral een verschil in gebruik, mijn huid is enorm veranderd en veel gezonder geworden. En misschien is dat wel onbetaalbaar?!

Ik hoop dat ik vele onder jullie kan inspireren met mijn verandering, zodat we alvast op kleine schaal door dagelijks aan onze schoonheid te werken toch iets voor het milieu kunnen betekenen.

Je kan kan doorklikken naar Instagram  of haar website.

DSC05206

DSC05204DSC05207DSC05212DSC05218DSC05214DSC05216DSC05211DSC05220DSC05222

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s