Ellies wenslijstje

Ellie werd één. Echt, hoe snel ging dat? Alle clichés worden bevestigd: Ellie wordt groter elke keer ik mijn ogen even sluit.

Aangezien ik sinds Ellie er is nog allesbehalve frequent blog, gaan jullie er misschien vanuit dat ik deze post weemoedig zou wijden aan het voorbije jaar en over wat dat moederschap met mij gedaan heeft. En dat was misschien ook wel mijn idee, maar dan bedacht ik dat er waarschijnlijk niemand is die in het grote aanbod aan blogposts over het moederschap opzoek is naar nóg een extra verhaal.

Ik besloot het daarom over iets anders te hebben. Iets wat ik zelf wel had kunnen gebruiken de voorbije weken; een overzichtje van leuke spullen die je cadeau kan doen aan een éénjarige baby (of is het nu al een peuter?). Toegegeven: niet elk kind heeft dezelfde interesses en noden, dus het kan nog verkeren, maar ik merkte dat ik door de bomen het bos niet meer zag en ik – als de vraag gesteld werd waar Ellie blij mee zou zijn – vaak zelf niet altijd wist wat antwoorden. En hoewel je bij Ellie nooit iets mis kan doen met appelcake en een vleugje salsamuziek, is het op lange termijn wel leuk dat ze afgezien van cake ook nieuw speelgoed kreeg, op haar maat.

Ellie heeft heel lang helemaal geen interesse getoond in haar (baby)speelgoed. Pas toen ze op 9 maanden op haar eigen manier begon te kruipen, nam ook haar interesse in haar speeltjes toe. We merkten toen ook dat haar interesses veranderden. Haar eerste Sint kwam langs als ze 10,5 maanden oud was en dat was dus meteen een mooie gelegenheid om haar nieuw speelgoed te geven. Dat kozen we zelf. En het meeste daarvan scoorde ik aan kleine prijsjes op een uitverkoop.

Zo kreeg ze een stapeltoren en ballenbaan van Scratch, de ‘Vriendelijke trein’ van Little people en de xylofoon van PlanToys. Daarnaast kregen haar leesboekjes – en dat zijn er heel wat – een ander plekje in huis en deels doordat ze meer in het zicht staan, maar ook omdat Ellie nu net iets mobieler is, valt wel op dat die haar grote favoriet zijn – en dan al helemaal de lawaaierige varianten.

Voor Kerst kreeg ze van ons het poppenwagentje van Ooh Noo, een Paola Reina-pop en van mijn broer een poppendrager van CamCam. Voor dat laatste is ze nu nog wat klein, maar aangezien ze heel erg lief met de pop speelt, zal ze wel snel doorhebben dat die in het bedje past.

En dan was daar dus die eerste verjaardag en volgden er, hoera, opnieuw cadeautjes. Van mijn ouders kreeg ze het keukentje van Little Dutch, en van oma en opa kreeg ze een Wheely bug. Ideaal, want onze Ellie verplaatst zich het liefst aan de hand van iets of iemand anders. Ze gaat gewoon op de Wheely Bug liggen en schuifelt zo doorheen de ruimte, zonder al teveel inspanningen te moeten leveren :-).

Mijn broer gaf haar de magnetische diertjes van SmartMax – een absoluut schot in de roos voor Ellie, die niets liever doet dan dopjes op flesjes en potjes zetten en doosjes opendoen (note to self: verstop de Labello en brillendoos –  of de lippenstift en bril zijn eraan). Net daarom zijn die SmartMax-figuurtjes zo’n hit. Ook de Zoef Zoef-diertjes van VTech werden als laatste aan het lijstje toegevoegd. Ongelooflijk lawaaierig, maar een favoriet van Ellie. Ze begint te wiebelen als ze zingen… En als zij blij is, zijn wij dat ook ;-).

Dat speelgoed ook deftig opegborgen moet kunnen worden, is iets waar ik op voorhand duidelijk niet goed over nagedacht had. Ons ‘open huis’ wreekt zich wel een beetje wat dat betreft…

Zal ik dan misschien voor mijn verjaardag een leuk opbergsysteem vragen?

Liefs,

Annelies

SE-60se-53birthday ellie201-105

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s