Een grote kamer voor een groot meisje

Nu ze de lengte van 1 meter overschreed en haar derde verjaardag nadert, was het tijd voor een groot bed voor Ellie. En hoewel dat eenvoudig klinkt (bed vervangen en klaar, toch?) wisten wij op voorhand dat een groot bed ook enkele andere veranderingen met zich mee zou brengen en het hier méér zou zijn dan enkel het bedje vervangen.

Onze renovatie is nog niet afgerond. Hoe hoger je gaat, hoe minder afgewerkt de ruimtes zijn. Ons dak is nog niet vervangen, en de zolderruimte is niet bewoonbaar. Wij hebben tot op heden dus drie slaapkamers, waarvan er één altijd ruimte deed voor opslag. Van babyspullen die we ontgroeid zijn, over wandelgerief en reiskoffers, tot onze boekencollectie; alles dat niet dagelijks gebruikt wordt, vond je daar.

Destijds kozen we ervoor om het kleinste kamertje om te toveren tot de kinderkamer van Ellie, maar zodra Jutta onderweg was, wisten we dat ook de andere kamer ingezet zou moeten worden. Zelfs al zouden we de meisjes samen leggen, dan nog zou dat op de grootste van de twee kamers moeten zijn. Tijdens de zwangerschap van Ellie wilde ik dat haar kamertje helemaal af was voor ze geboren werd. Wist ik toen veel dat ze daar het eerste jaar amper zou slapen ;-)… Tijdsdruk was er dit keer dus niet.

Ondertussen gaat Ellie twee maanden naar school, en… is ze aan de grote kant. En hoewel ze daar zelf niet achter vroeg – ze houdt ervan om heel erg knus te liggen – werd het stilaan tijd haar kleine paradijsje in te ruilen voor een groter. Eind augustus stelden we haar de vraag welke kleur ze graag zou zien op de muren en het antwoord klonk luid en duidelijk; groen! Meer dan dat hebben we niet besproken, want dat zou het allemaal complexer maken dan nodig. Ellie heeft de hele periode dat wij er aan werkten (leeghalen, verven, plinten hangen, decoreren) geen voet binnen gezet in de ruimte, dus de ontknoping zou een echte verrassing zijn voor haar.

En deze week was het zover. We vroegen haar of ze nog wist wat er allemaal op die kamer stond, en wat daar nu zou kunnen staan… Fier deed ze de deur open en met een grote lach op haar gezicht stelde ze vast dat ‘al mijn spulletjes hier staan’. Als klap op de vuurpijl stond daar ook het muizenhuis dat ik voor haar inrichtte. Ze wist niet waar eerst kijken. Apetrots stond ze te glimmen in haar nieuwe kamer. Alles moest even aangeraakt worden en uitvoerig besproken. Gezien Ellie niet zo goed vaart bij veranderingen, hadden we gedacht dat ze er aanvankelijk niet zou willen slapen, maar niets was minder waar. Ze sliep heerlijk in haar grote bed. Zij blij? Wij blij!

We kozen voor een donkergroen hoekje waar haar bed staat, en voor cirkels in zachtroze met daaronder magneetverf. We hadden gehoopt dat de combinatie met roze het wat zachter zou maken en dat bleek inderdaad het geval.

Het bed is een familiestuk (Ellies overgrootmoeder sliep er ooit nog in) en Ellies oma spoot het goud. De kleerkast kochten en verfden we twee jaar geleden al, en het bijhorende nachttafeltje vonden we recent in de kringwinkel. Manlief verfde het in dezelfde kleur als de kast.

Het leuke extraatje in haar kamertje is zonder twijfel het muizenhuis. Ik waagde me begin september aan de bouw 😉 en renovatie van het Ikea-poppenhuis. Ik gebruikte Leviskleurtesters om hier en daar wat kleur aan te brengen. Het behangpapier in het keukentje is een staaltje van Ferm Living, en de muurstickers komen van Flying Tiger. De muisjes en attributen komen van bij Shop Up North (een prachtige winkel op wandelafstand van waar we wonen, maar met een al even mooie webshop voor wie verder woont …). De inrichting van het muizenhuis kan geleidelijk aan nog groeien, maar voor nu is het goed zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s